Από: Μαρία Πέππα –

Τι είναι ο διαλογισμός άραγε ? Πως μπορούμε να τον ορίσουμε?

Ο διαλογισμός είναι ένα μικροσκοπικό πνευματικό δάκρυ στον άπειρο Συμπαντικό Νου ή τον Ωκεανό που ονομάζουμε ΠΗΓΗ. Είναι μια πολύ απλή διαδικασία, που μας βοηθά να:

  • Συνδεθούμε

  • Επικοινωνήσουμε

  • Θυμηθούμε την αληθινή μας φύση και από που ερχόμαστε

Πώς να διαλογίζεστε

Ενώ πολλοί άνθρωποι έχουν ανακαλύψει τις τεχνικές που τους ταιριάζουν, υπάρχουν ακόμα περισσότεροι που δυσκολεύονται, αποθαρρύνονται και εγκαταλείπουν. Ο διαλογισμός είναι κάτι πολύ απλό και είναι κρίμα να περιπλέκουμε τα πράγματα για κάτι τόσο σημαντικό.

Δεν χρειαζόσαστε ειδικό δωμάτιο. Για να διαλογιστείτε, μπορείτε να καθίσετε στο πάτωμα, σε μια άνετη πολυθρόνα ή καρέκλα, ακόμα καλύτερα αν επιλέξετε την φύση. Δεν είναι απαραίτητη η στάση λωτού, οι συγκεκριμένες χειρονομίες, οι ψαλμοί ή μάντρα, ούτε τα θυμιάματα. Δεν χρειάζεται ειδικός ρουχισμός, μόνο να φοράτε ρούχα που να μην πιέζουν το σώμα.

Για κάποιους ανθρώπους το τυπικό είναι σημαντικό και αυτό είναι οκ, δεν κρίνεται όμως απαραίτητο.

Ο διαλογισμός αυτός καθ΄ εαυτός έχει σημασία και υπάρχουν μόνο μερικοί κανόνες που καλείστε να ακολουθήσετε.

Εφόσον ξεκινήσετε, θα διαπιστώσετε ότι η καθημερινή εξάσκηση είναι αυτή που θα σας οδηγήσει στο διαλογιστικό βίωμα σχετικά γρήγορα. Μπορεί να σας πάρει μια εβδομάδα, ένα μήνα, ένα χρόνο κλπ. Εξαρτάται από το που βρίσκεστε όταν ξεκινάτε το ταξίδι σας, την αποφασιστικότητά σας και από το πόσο πολύ επιθυμείτε να προχωρήσετε. Μην περιμένετε να γίνετε δάσκαλος διαλογισμού ή γκουρού μέσα σε μια εβδομάδα. Αφήστε κατά μέρος τις προσδοκίες σας.

Λάβετε υπ΄ όψιν σας, ότι η νηστεία για μια ή δυο ημέρες θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα στο ξεκίνημά σας. Μην περιμένετε να φάτε ένα βαρύ γεύμα με κρέας, να πιείτε αλκοόλ και να καταφέρετε να διαλογιστείτε.

 Η πρακτική εξάσκηση είναι το κλειδί

Ιδανικά, μπορείτε να διαλογίζεστε δυο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, ίσως και μια ενδιάμεσα για περίπου 15-30 λεπτά ή οποιαδήποτε ώρα σας εξυπηρετεί καλύτερα. Όχι μόνο το πρωί που ξυπνάτε και πριν να κοιμηθείτε. Μπορείτε να κάνετε 5άλεπτους ¨μίνι διαλογισμούς¨ όταν περπατάτε, κατά την διάρκεια που μαγειρεύετε, που κολυμπάτε στην θάλασσα, την ώρα που κάνετε το μεσημεριανό σας διάλειμμα στο γραφείο εάν και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες κλπ.

Κάνετε το καλύτερο που μπορείτε, δίχως να πιέζετε τον εαυτό σας. Είναι εντάξει αν χάσετε μερικούς διαλογισμούς. Πρέπει παράλληλα να ζείτε και την ζωή σας δίχως να περάσετε στην αντίπερα όχθη. Θέλετε ο διαλογισμός να γίνει κομμάτι της ζωής σας και όχι όλη η ζωή σας. Η ισορροπία είναι σημαντική. Φροντίστε να πίνετε και άφθονο νερό.

Σωστή χρονική διάρκεια δεν υπάρχει για να έχετε αποτέλεσμα. Τα πέντε λεπτά είναι καλύτερα από το τίποτα και οι τρεις ώρες υπερβολικές, εκτός και αν έτσι αισθάνεστε ότι θέλετε να κάνετε.

Αυτό που χρειάζεται να συνειδητοποιήσετε είναι, ότι όταν διαλογίζεστε, χρησιμοποιείτε την ελεύθερη βούλησή σας για να “πλησιάσετε” στην ΠΗΓΗ. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε ή για να τελειώσετε την ημέρα σας.

Οι Τρεις Βασικοί Πυλώνες της Διαλογιστικής Διαδικασίας  

Η γείωση, η προστασία σας και η σύνδεση με την πηγή, αποτελούν τους τρεις βασικούς πυλώνες της διαλογιστικής διαδικασίας.

Ιδιαίτερα την γείωση και την προστασία σας δεν θα πρέπει να την παραλείπετε ποτέ.

Όταν εξοικειωθείτε αρκετά, μπορείτε να δοκιμάσετε να ζητήσετε καθοδήγηση από τον πνευματικό σας οδηγό εάν ήδη τον γνωρίζετε ή από έναν οποιονδήποτε πνευματικό οδηγό. Δηλαδή, μπορείτε να γίνετε γενικοί ή συγκεκριμένοι.

Σας συνιστώ, σε καμία περίπτωση να μην προσπαθήσετε να έρθετε σε επαφή με άλλα όντα / ET / πνεύματα κλπ. ακόμα κι αν προχωρήσετε αρκετά. Πρέπει να αναπτύξετε την δική σας εσωτερική αίσθηση για το ποιος από τους επισκέπτες σας είναι αυθεντικά φωτεινός και ποιος όχι.  Ακόμη και οι προχωρημένοι ασκούμενοι ξεγελιόνται  συχνά από όντα που είναι πολύ εξελιγμένα και έχουν την ικανότητα να προσποιούνται ή να εμφανίζονται με περίβλημα που απέχει κατά πολύ από το πραγματικό τους.  Χρειάζεται εξάσκηση και χρόνος πριν μάθετε να διακρίνετε. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. Εάν δεν θα σας πουν το όνομά τους, ζητήστε τους να φύγουν.

Να γνωρίζετε ότι τίποτα άσχημο δεν μπορεί να σας συμβεί ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΤΑΙ.  

Υπάρχουν αρκετές ασκήμιες εκεί πάνω, ακριβώς όπως στον κόσμο των 3ων διαστάσεων. Γι΄ αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί. Τα καλά νέα είναι ότι οι κακόβουλες οντότητες, όπως και οι καλόβουλες οντότητες, ακολουθούν  κανόνες. Ναι, το σύμπαν διέπετε από κανόνες. Ένας βασικός κανόνας σχετίζετε με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. Η δική σας ΠΡΟΘΕΣΗ να κάνετε τα νοητικά ταξίδια σας ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ είναι απείρως δυνατότερη από τις προθέσεις της οποιασδήποτε οντότητας. Εάν αντιμετωπίσετε μια κακόβουλη  οντότητα, απλώς πείτε, “ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ”. Είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί την επιθυμία σας και να σας εγκαταλείψει.

Είναι καλό να θυμάστε, ότι δεν είστε ποτέ ΜΟΝΟΙ και ότι όλοι μας μηδενός εξαιρουμένου, είμαστε πάντοτε συνδεδεμένοι με την ΠΗΓΗ του ΑΠΕΙΡΟΥ. Εκεί από όπου όλα ξεκινούν και τα πάντα καταλήγουν.

Επιπλέον, εάν οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας δεχτείτε αυτό που αποκαλούμε ¨νοητική επίθεση¨, δηλαδή παρατηρήσετε μια  αρνητική σκέψη να εισβάλει και να τριβελίζει το νου σας και που θεωρείτε ότι δεν είναι δική σας, επισυνάψετε την με ένα φανταστικό βράχο και ρίξετε την στο κέντρο της γης. Κάνετε το αυτό κάθε φορά και σύντομα θα δέχεστε πολύ λιγότερες νοητικές επισκέψεις έως και καθόλου.

Όταν αντιμετωπίζετε καταστάσεις δύσκολες με άλλους ανθρώπους, μη διστάσετε να ρίξετε καλώδια γείωσης σε άτομα που διαισθάνεσθε ότι το χρειάζονται. Δηλαδή ένα καλώδιο που να ξεκινάει από την βάση της σπονδυλικής τους στήλης και που να τα συνδέει με το κέντρο, τον πυρήνα της γης.

Εάν κρίνετε ότι κάποιοι άνθρωποι φέρονται αλλοπρόσαλλα, γίνονται ενοχλητικοί, είναι θυμωμένοι, μεθυσμένοι, εξαντλημένοι, αγχωμένοι, οδηγούν πολύ γρήγορα κ.λπ. απλά ρίξτε το καλώδιο για να τους βοηθήσετε να γειωθούν και ξεχάστε το. Αυτό λειτουργεί πολύ καλά, αλλά πρέπει πρώτα να ρωτήσετε τον Ανώτερό σας Εαυτό. Εμπιστευτείτε την απάντηση που θα σας δώσει. Δηλαδή αν νιώσετε Ναι προχωρήστε, αν Όχι δεν θα πρέπει να το κάνετε.  Ο Ανώτερος Εαυτός σας είναι εκεί για να σας καθοδηγεί 24/7/365.

Εύχομαι η διαλογιστική άσκηση που ετοίμασα για εσάς, να σας εξασφαλίσει συνεχή πρόοδο και επιτυχία …

www.hypnotherapy4u.gr