Από: Μαρία Πέππα –

Όταν στην ζωή μας συμβαίνει κάτι άσχημο κατακλυζόμαστε από αρνητικά συναισθήματα τα οποία βιώνουμε συνήθως με μεγάλη ένταση. Έχουμε λάβει ως πληροφόρηση ότι αν προσπαθήσουμε να αντικαταστήσουμε τις αρνητικές σκέψεις μας που παράγουν το αρνητικό μας συναίσθημα με φωτεινές και ευτυχείς σκέψεις, τότε θα επιλύσουμε και το πρόβλημα.

Αν τα πράγματα ήταν τόσο απλά, τότε όλοι μας θα πλέαμε σε μόνιμη νιρβάνα. Αν ωστόσο υποθέσουμε ότι το ραδιοφωνικό μας σήμα, δηλαδή οι συχνότητες που εκπέμπουμε σκεπτόμενοι αρνητικά συντονίζονται στους 95,2 FM, πως θα μπορούσαμε να συντονιστούμε με ότι επιθυμούμε να εκπέμψουμε μέσω των θετικών μας σκέψεων των οποίων οι συχνότητες είναι υψηλότερες και εκπέμπουν στους 106,8 FM ?

Πρακτικά είναι αδύνατο, όπως είναι αδύνατο να ακούσουμε ταυτόχρονα από το ραδιόφωνο δυο διαφορετικούς σταθμούς.

Είθισται στην καθημερινότητά μας να εστιάζουμε την προσοχή μας σε οτιδήποτε εξελίσσεται στραβά στην προσπάθειά μας να το επιλύσουμε. Δηλαδή εκπέμπουμε στην συχνότητα των 95,2 FM. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε εξαιρετικά να εστιάσουμε με αμεσότητα και να παραμείνουμε εστιασμένοι σε μια θετική σκέψη της επιλογής μας τύπου ¨η ζωή μου κυλά υπέροχα ή είμαι χαρούμενη και ευτυχισμένη¨ και να εκπέμψουμε στην συχνότητα των 106,8 FM.

Αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε εκπαιδευτεί να εστιάζουμε την προσοχή μας στην ¨αντιμετώπιση της πραγματικότητας¨ για να επιβιώσουμε, αλλά και στο γεγονός ότι οι συχνότητες είναι διαφορετικές και απέχουν μεταξύ τους.

Όταν όμως αντιλαμβανόμαστε ότι είναι πολύ δύσκολο δίχως την βοήθεια κάποιου ειδικού θεραπευτή και την άκαμπτη εργασία με τον εαυτό να αντλήσουμε από τις αποθήκες μας μια θετική σκέψη για να παράξουμε ένα θετικό συναίσθημα προς αντικατάσταση του αρνητικού, τότε έχουμε γλιτώσει από την άσκοπη κατασπατάληση του χρόνου μας και της ενέργειάς μας και οδεύουμε προς την σωστή κατεύθυνση/δράση, η οποία μακροπρόθεσμα θα φέρει και το αποτέλεσμα που αναζητάμε.

• Τις φορές που νιώθουμε απελπισμένοι, αντί να προσπαθούμε να αποφύγουμε ή να αλλάξουμε τελείως το συναίσθημά μας, είναι καλύτερα να μείνουμε μόνοι, να κλείσουμε τα μάτια μας, να συνδεθούμε με τον εαυτό μας και να ξεθάψουμε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας μας κάποια στιγμή πίσω στο χρόνο που νιώσαμε ευγνωμοσύνη για να μαλακώσουμε την τωρινή απελπισία μας.

• Όταν δυσκολευόμαστε να συγχωρήσουμε εκείνους που μας έβλαψαν ηθελημένα ή αθέλητα, ίσως να αισθανόμασταν λίγο καλύτερα εάν συνδεόμαστε με εκείνη την στιγμή πίσω στο χρόνο που δώσαμε άφεση αμαρτιών στον εαυτό μας για κάτι που διαπράξαμε.

Αδυνατούμε να βγούμε γρήγορα και εξ ολοκλήρου από την απελπισία και τα αρνητικά συναισθήματα, διότι η συχνότητα της μιας κατάστασης της ύπαρξης απέχει από της άλλης. Ωστόσο, όταν διερευνούμε με διάκριση και υιοθετούμε κάποιες από τις λύσεις που μας προτείνονται και μας ταιριάζουν, κάθε μικρό βήμα μας όπως τα προτεινόμενα, μαζί με αυτά που θα εφεύρουμε για τους εαυτούς μας μέσω της παρατήρησης, μπορεί να δημιουργήσουν την διαφορά αν δεν εγκαταλείψουμε την προσπάθεια.

Ακόμη και η απογοήτευση είναι καλύτερη από την απελπισία. Από την απογοήτευση μπορεί να ξεφυτρώσει η ελπίδα και από την ελπίδα να ξαναγεννηθεί η αισιοδοξία για την ζωή και η χαρά.

Ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούμε να αποφύγουμε ή παραιτούμαστε από την συναισθηματική επίγνωση και τα πολύτιμα μηνύματα που τα συναισθήματα μας φέρνουν, οφείλετε στην αίσθηση ότι το άλμα για να φτάσουμε από εκεί που βρισκόμαστε απέναντι, φαντάζει αβυσσαλέο και τρομακτικό. Δεν υπάρχει όμως άλλος τρόπος από το να διασχίσουμε το πέρασμα.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να κάνουμε μικρά-μικρά άλματα και φτάσαμε.
Όπως τα άλματα που κάναμε όταν ήμασταν μικρά παιδιά.
Όσο ζούμε, δεν εγκαταλείπουμε …

Σχετικά Άρθρα:

Θετικές Επιβεβαιώσεις και Γνωστική Ασυμφωνία …
Πώς να Καλλιεργήσετε τον Παρατηρητή Μέσα σας …
Επαναπρογραμματισμός του Υποσυνείδητου Νου με την Δύναμη του Οραματισμού …

maria-peppa-viothymiki-psyxotherapeia-ypnotherapeia-coach-stress

www.hypnotherapy4u.gr