Από: Μαρία Πέππα –

Μελαχρινή η ίδια, με δέρμα σοκολατένιο ιδιαίτερα κατά την περίοδο των μηνών του καλοκαιριού, ποτέ δεν έπαψα να απολαμβάνω τις ακτίνες του ήλιου πάνω μου ξεκινώντας την έκθεσή μου σε αυτόν γύρω στον Απρίλη. Απώτερος σκοπός μου, δεν είναι τόσο το μαύρισμα αυτό καθ΄ εαυτό, αλλά η πρόσληψη με τρόπο φυσικό της βιταμίνης D και περισσότερο η δυνατότητα του να ξαπλώνω αναπαυτικά στην ξαπλώστρα μου, να κλείνω τα μάτια μου, να επιτρέπω στο νου μου να ταξιδέψει όπου επιθυμεί, να διαλογιστεί ή ακόμα καλύτερα να αδειάσει. Μια από τις σημαντικότερες απολαύσεις στην ζωή μου.

Epithemata-gloutatheionisΤις φορές που συμβαίνει να βρίσκομαι σε κάποια παραλία, έρχονται συχνά άνθρωποι και με ρωτούν αν φορώ αντηλιακό ή τι κάνω και έχω αποκτήσει αυτό το μαύρισμα. Όσο είναι εφικτό, φροντίζω έτσι ώστε τίποτα χημικό να μην εισχωρεί στο δέρμα μου και αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένη με τον εαυτό μου στα 56 χρόνια μου. Έτσι λοιπόν, εκτός πολύ νερό, βιολογικό λάδι καρύδας για ενυδάτωση του δέρματος, χρήση επιθεμάτων Alavida-Trio-gia-to-Proswpo-epithemataΓλουταθειόνης (εδώ) για σωματική αντιοξειδωτική προστασία, κρέμες προσώπου Alavida (εδώ) και των επιθεμάτων που την συνοδεύουν για την ενίσχυση του κολλαγόνου δεν χρησιμοποιώ κάτι άλλο. Εκείνο όμως που διαπιστώνω είναι, η αγωνία των ανθρώπων σε ότι αφορά τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου και οι πανικόβλητες αντιδράσεις των γονέων στα παιδιά τους. Ο βομβαρδισμός και η πλύση εγκεφάλου της αντηλιακής βιομηχανίας έχει κάνει πάρα πολύ καλά την δουλειά της.

Δεν είμαι εγώ εκείνη που θα σας προτείνει ποιο το λάθος ή το σωστό. Θεωρώ πως όποιοι άνθρωποι διαθέτουν διάκριση, είναι σε επαφή με το σώμα τους και εμπιστεύονται την σοφία του, γνωρίζουν ακριβώς τι χρειάζεται να κάνουν. Προσωπικά, μεταφέρομαι στην σκιά άμεσα, την στιγμή που θα νιώσω κάποια δυσφορία, ανεξάρτητα αν αυτό θα είναι μετά από ηλιακή έκθεση 10 λεπτών ή μισής ώρας κλπ.

Λαμβάνοντας στην αλληλογραφία μου το άρθρο με τον τίτλο ¨Το Μαύρισμα είναι η Καλύτερη Προστασία Δέρματος που Υπάρχει¨, ένιωσα σα να δικαιώνομαι και δεν μπόρεσα να αντισταθώ και να μην το επικοινωνήσω μαζί σας. Επιπλέον επιστημονική γνώση, ιδιαίτερα όταν παρεκκλίνει από αυτό που ήδη γνωρίζουμε ή μάθαμε να πιστεύουμε σαν ορθό, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις πάντα δικά σας. 

Το Φοβερό Μαύρισμα …

Όπως αποδεικνύεται ένα μαύρισμα είναι η απόλυτη, η καλύτερη προστασία δέρματος που υπάρχει και θα υπάρξει ποτέ. Έχουμε αναπτύξει, σε ένα εύρος εκατομμυρίων ετών, έναν εξαιρετικό κατάλογο αντηλιακής προστασίας διάφορων τύπων μελανίνης του δέρματος, από τους οποίους η ευ-μελανίνη, η μαύρη-καστανή χρωστική ουσία που εντοπίζεται στα άτομα με μαύρα/καστανά μαλλιά και καστανά μάτια είναι η συνηθέστερη.

¨Η Ευ-μελανίνη διαλύει περισσότερο από το 99,9% της απορροφημένης UV ακτινοβολίας ως θερμότητας. Αυτό σημαίνει ότι λιγότερο από 0,1% των διεγερμένων μορίων της μελανίνης θα υποβληθούν σε επιζήμιες χημικές αντιδράσεις ή θα παράξουν ελεύθερες ρίζες¨

Το αντηλιακό σας δεν μπορεί ούτε να πλησιάσει αυτές τις ιδιότητες και φυσικά την ασφαλή χρήση. Στην πραγματικότητα, όλα τα αντηλιακά ωχριούν μπροστά σε αυτή τη φυσική λειτουργία του οργανισμού. Τείνουν να απορροφούν πολύ λιγότερο UV φως και να παράγουν πολύ περισσότερες ελεύθερες ρίζες.

Οι ρυτίδες μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα εάν είστε λάτρεις του ήλιου. Ποτέ δεν υπήρξα υποστηρικτής της μανιώδους έκθεσης στον ήλιο, μέχρι να μετατραπείτε σε μία ζαρωμένη γριά μάγισσα ή σε έναν κρατσανιστό Keith Richards ή μετέπειτα σε έναν George Hamilton-κούκλα.

Για όσους έχετε κάποιες ρυτίδες, μπορείτε πάντα να λέτε, μπορεί το πρόσωπό μου να είναι ζαρωμένο αλλά τα κότσια μου όχι. Εάν παίρνετε ισχυρά αντιοξειδωτικά πρώτα, πριν από την έκθεση στον ήλιο, θα βοηθήσουν στην παρεμπόδιση του καψίματος και πιθανώς στη μείωση των ρυτίδων.

Ο εστέρας βιταμίνης C μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμος. Μπορεί εύκολα να εισχωρήσει στο χόριο και στο κολλαγόνο του δέρματος, όπου και ξεκινούν τα προβλήματα. Υπάρχουν νέα χάλκινα πεπτίδια που μπορείτε να τοποθετήσετε στο πρόσωπό σας, τα οποία είναι σε θέση να αναζωογονήσουν το δέρμα και να περιορίσουν τις ρυτίδες όπως και το Botox, αλλά χωρίς τις τοξικές παρενέργειές του στο κεντρικό νευρικό σύστημα και τη μυϊκή παράλυση.

Διαβάστε το ¨Reverse Skin Aging¨ της ¨Loren Pickart PhD¨ για περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα πεπτίδια. Μην ξεχνάτε ότι εάν λαμβάνετε θεραπεία με κρέμα ¨bioidentical estrogen¨, εφαρμόστε την στο πρόσωπά σας αντί για τα χέρια και θα παρατηρήσετε εξαιρετική διαφορά στο πρόσωπο, καθώς όλες οι λεπτές ρυτίδες θα εξαφανιστούν.

Γενικότερα εάν βρίσκεστε σε θεραπεία με οιστρογόνο, όπου και αν το αλείψετε θα μειώσει τις λεπτές και βαθιές ρυτίδες.

Τo Αντηλιακό μπορεί να Ενισχύσει τις Ρυτίδες …

Κράτησα το καλύτερο για το τέλος. Η χρήση αντηλιακού μπορεί, στην πραγματικότητα, να αυξήσει τις ρυτίδες του δέρματος κατά τον Dr Plourde, λόγω του κοντινού υπέρυθρου φωτός και των ακτίνων UVA, που εισχωρούν βαθιά μέσα στο χόριο, όπου ασφαλώς συμβάλλουν στην ανάπτυξη ρυτίδων.

Ιδιαίτερα όταν τα οξείδια(Al), που εμπεριέχονται σε πολλές μάρκες αντηλιακών, ενωθούν με την πραγματική αντηλιακή χημική ουσία στην κρέμα σας, κάτω από την επιδερμίδα όπου συντελούνται όλες οι ενέργειες και έπειτα ξεκινήσουν να αναπαράγουν τις ελεύθερες ρίζες τους, πράγμα που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν.

Συμπερασματικά: καθώς προσπαθούμε να αποτρέψουμε έναν ευκόλως ιάσιμο καρκίνο που ονομάζεται ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα [squamous cell carcinoma (SCC)] με αντηλιακό, τα στοιχεία υποστηρίζουν ότι μπορεί να ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη ενός κακοήθους μελανώματος [malignant melanoma (MM)].

Την ίδια στιγμή, περιορίζετε την ικανότητα του σώματός σας στην αντιμετώπιση του κακοήθους μελανώματος(MM), μειώνοντας την παραγωγή βιταμίνης D3 και άλλων μορίων που παράγονται με την επίδραση του ήλιου, τα οποία μπορούν να έχουν ακόμα μεγαλύτερες ιδιότητες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Από τη στιγμή που σχεδόν κάθε Αμερικανός ήδη υποφέρει από σοβαρή έλλειψη βιταμίνης D3, φλερτάρουμε με την καταστροφή.

Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D3 είναι συνυφασμένα με δεκάδες σοβαρές και θανατηφόρες ασθένειες, μερικές από τις οποίες ανέφερα παραπάνω. Αυτοάνοσα νοσήματα, χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις όπως καρδιοπάθεια και πολλοί θανατηφόροι καρκίνοι ζωτικών οργάνων.

Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D3 στο σώμα σας, θα βοηθήσουν στην πρόληψη δεκάδων σοβαρών και θανατηφόρων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένου του κακοήθους μελανώματος, ενώ την ίδια στιγμή βάζετε τα θεμέλια μίας ισχυρής νοητικής κατάστασης και βελτιώνετε τις πιθανότητές σας για πλήρη αποκατάσταση από την κατάθλιψη.

Επιπρόσθετα, μερικά από τα πιο γνωστά αντηλιακά στήνουν το σκηνικό για σοβαρή ενδοκρινική διαταραχή, και μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της βιταμίνης D3 σε σημείο να προκληθεί οστεοπόρωση.

Πηγή: Christopher Rasmussen MD, MS – humansarefree.com

Μετάφραση: Άρτεμις Δημητρίου

Μαρία Πέππα
Stress Management Coach – Hypnotherapy

www.hypnotherapy4u.gr